jueves, 31 de diciembre de 2009

EL FINAL DEL DESASTRE

Bé doncs, arribats aquest punt, considero que el títol d'aquesta última entrada resumeix bastant detalladament què és el meu blog i què ha estat per a mi mantenir-lo i anar-lo actualitzant.

No és pas una excusa, però crec que això de les noves tecnologies està estretament relacionat a com estigui involucrada una persona amb aquestes noves innovacions. Com comentava a la primera entrada del blog, a l'escola d'infantil, primària, l'ESO... he estat en contacte amb la informàtica des de ben petit, tot i que crec que no se m'ha donat la suficient empenta o diguem-li "motivació" per tenir una altra imatge de les TIC de la que ara tinc. Penso que tots aquests nens i nenes, nois i noies que viuen amb i per a les TIC són persones que des de petites amb els pares, a l'escola, allà on van tenen contacte amb les TIC; en el meu cas és totalment al contrari, jo sempre m'he mogut en un ambient antic en relació al que deia anteriorment, les poques hores que dedicàvem a l'escola éren les úniques on jo estava en contacte amb els ordinadors i amb la informàtica en si. 

Per tant, el blog per mi, ha estat una acivitat innovadora, dinàmica i sobretot nova, tant nova que no li he sapigut trobar el punt per què m'agradi del tot i això ha fet que em costi molt mantenir-lo, anar-lo actualitzant i fer les activitats que se'ns plantejàven perquè és tan díficil per a mi moure'm amb les TIC que han acabat sent pesades i aburrides.
Tot i aixo, de les activitats que he anat fent, les dues que considero més significatives, no tant per la feina que hi ha al darrere, ni pel resultat sinó pel seu ús en un temps no gaire llunyà (espero) com a futur mestre són: 

-http://toniuruiz.blogspot.com/2009/10/cmap.html :

utilitzar un mapa conceptual en la professió de mestre permet, a part d' esquematitzar conceptes, recollir informació, etc., crear un impacte visual a l'alumnat i fer que aquests es motivin, ajudant-los així a tenir les idees centrals d'un teme concret, a distribuir, a separar i a l'hora a unir. A partir d'una paraula central es ramifiquen altres paraules i conceptes que ajuden i complementen a entendre allò que s'explica.


En el cas que el mapa conceptual sigui d'ús propi, també ajuda molt a tenir les idees organitzades, a tenir els conceptes repartits i poder-los visualitzar de forma simple i concreta.

-http://toniuruiz.blogspot.com/search/label/GITIC.%20Presentaci%C3%B3%20google%20docs


utilitzar Google Docs és, com el mapa conceptual, una eina d'ajuda al mestre que permet tenir a la xarxa presentacions de diapositives, documents, etc., és a dir, tot el que ens permet tenir, per exepmle l'Office, però a la xarxa, Això significa, que ja no cal portar els treballs en un llapis de memòria ni en un Compact Disc, ja que aquests treballs poden mostrar-se des de la xarxa d'internet. Per tant, és una eina còmode tant per alumnes com per mestres.

Per últim i com a conclusió, crec que ha estat una experiència divertida, dinàmica i de gran ús i que amb el temps segur que acabo trobant aquest punt que deia abans per que m'acabi d'agradar aquesta activitat que és i serà imprescindible en moltes escoles d'avui en dia i del futur pròxim.
WEB QUEST

La webquest és una proposta didàctica basada en la recerca d'informació a Internet i en l'elaboració, mitjançant la interacció entre els alumnes, d'algun producte que impliqui activitats cognitives d'ordre superior (anàlisi, síntesi, valoració, etc.).

Generalment, es tracta d'una pàgina que proposa una història suggerent als participants per tal que aconsegueixin una sèrie d'informacions en unes pàgines d'Internet concretes, extraient les seves conclusions a partir del treball cooperatiu. Els objectius són combinar els continguts curriculars amb l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació a l'aula, en un aprenentatge de descobriment guiat.

Les webquest es basen en el constructivisme, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs.

Una webquest és una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d'un problema interessant i motivador i un procés de treball col•laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. Es tracta d'una activitat de cerca guiada en la xarxa.
PROJECTE TELEMÀTIC

    Un projecte telemàtic és:
•   Una activitat didàctica basada en Internet.
Una forma integrada de treballar un centre d’interès educatiu que permet el desenvolupament de diferents capacitats bàsiques.
•  Un recurs que permet aconseguir uns objetius i adquirir uns coneixements relacionats amb el currículum escolar i connectats amb el món real.
•  Una forma de produir coneixement a partir d’una tasca col•lectiva, amb aportacions de diferents grups i persones.


Els elements a tenir en compte a l’hora de triar un projecte són:


• Edat de l’alumnat.

• Dedicació que requereix.

• Temporalització (especialment si és internacional).

• Requisits tècnics i freqüència d’ús dels equipaments informàtics.
• Instruments de seguiment i avaluació.
• Animació del projecte.
• Suport al professorat.
• Objectius generals i concrets (clars i relacionats amb el currículum de l’area).
• Mètodes de treball que fomenten el treball participatiu, col•laboratiu, i la comunicació entre grups d’alumnes…
• Diferents tipus d’activitats. Inclusió de propostes de treball complementàries.
• Implicacions: de l’alumnat, del professorat, del centre  i de les famílies.

jueves, 29 de octubre de 2009

CMAP

Aquest Mapa Conceptual ha estat creat juntament amb el meu company Rafa Moya.

sábado, 24 de octubre de 2009

QUI ÉS ELL?

Ell és l'Alejandro Ramos Baz, Alex per a la gent com jo. Va néixer el 16 d'agost de 1991 a Barcelona i actualment viu a Sant Feliu de Llobregat.
L'Alex va cursar els seus estudis d' Educació Infantil, d' Educació Primària i d' Educació Secundària Obligatòria a l'escola Mare de Déu de la Mercè i el Batxillerat el va fer a l'escola Virgen de la Salud. Actualment està estudiant el Grau d' Educació Primària a Blanquerna (Universitat Ramon Llull).
A més a més d'estudiar, l'Alex treballa com a monitor d'hosteleria, de música i de jocs i contes per l'empresa CE Diversitat Lúdica. Alguns dissabtes, aquesta mateixa empresa li proporciona l'oportunitat de treballar com a animador de festes d'aniversari; i, per si fós poc, l'Alex també dóna classes d' informàtica per a adults.
En el seu temps lliure, l'Alex mira la tele, escolta musica, llegeix o surt amb els seus amics i amigues. Els seus programes preferits són: Gran Hermano, Operación Triunfo i Supervivientes.
Els grups de música que més li agraden són: L5E, El Canto Del Loco, Pereza i Fondo Flamenco i els seus llibres preferits són: Crépusculo i HP.
En fi, ha sigut una gran alegria per a mi conèixer un noi com l'Alex. ÉS simpàtic, sempre molt content, cosa que dóna sempre molta alegria als demés, és un noi en el que es pot confiar, que escolta als demés, molt agradable amb tothom, una mica "cabra boja", sempre molt atent, amb moltes ganes d'ajudar, una gran persona amiga dels seus amics.

jueves, 8 de octubre de 2009

PROVA DE SO


http://www.goear.com/files/external.swf?file=a13ae58" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" quality="high" width="353" height="132">


hOLA Blogaires!! Per fi aconseguixo penjar el meu clip de so. Vaig una miqueta tard ja ho sé i ho sento. Bé doncs, el text que heu escoltat és un fragment del conte de la Caputxeta Vermella; el moment en què el llop es fica dins del llit fent-se passar per l'àvia i arriba la Caputxeta. El text és el següent:


· La Caputxeta es va apropar al llit i va veure que la seva àvia estava molt canviada.
Caputxeta: Àvia, àvia, quins ulls més grossos que tens!
Llop: Són per a veure't millor
Caputxeta: Àvia, àvia, quines orelles més grosses que tens!
Llop: Són per sentir-te millor
Caputxeta: Àvia, àvia, quines dents més grosses que tens!
Llop: Són per a ... menjar-te millor!


Aquest text ha estat editat amb el programa Power Sound Editor Free, ja que el Audacity m'ha creat molts problemes tant a l'hora de treballar com al meu equip informàtic.

Bé en primer lloc he accelerat la primera frase narrativa amb l'opció High pass; en segon lloc totes les frases que diu la caputxeta les he mantingudes com al so original però de fons si us hi fixeu apareix la mateixa frase dita del revés, aquest efecte l'he aconsegui amb l'opció Reverse, en tercer lloc les dus primeres frasses del llop els hi he canviat el to amb l'opció Bass dins l'efecte Pitch Change, en quart lloc a la última frase del llop el que he fet a sigut canviar la modulació amb l'opció Metal Bunker i per últim amb la opció Repeat he repetit les dues últimes paraules del Llop.

Espero i desitjo que us hagi agradat. Apa companys fins d'aquí poquet!!!

jueves, 1 de octubre de 2009


Els Retocs de la meva Foto


Dimensions en píxels:400x311 / Dimensions en Kb:20,0


Aquesta és la meva imatge retocada, m'agradaria haver pogut arribar més enllà però ens haurem de conformar amb això, ja que els meus coneixements amb aquests programes són bastant escassos.


Per arribar fins aquí el que he fet ha sigut, en la opció "Filtres", dins de la subopció de Detectar bordes he optat per posar Artista, després en la subopció Luces y sombras he posat Destello con degradado i per últim, a la subopció Mapa m'ha fet gràcia això de les Baldosas pequeñas.


Per acabar del tot el que he fet a sigut a la opció "Imagen" he escalat la imatge en les mides mostrades a peu de foto, després al'hora de guardarla la he reduit fins arribar als 20 Kb i aquí la teniu.



lunes, 21 de septiembre de 2009

New Tecnologies

Les noves tecnologies... Crec que estan arribant a ser com la família, com la parella, és a dir, no es pot viure sense elles, han passat a formar part de la vida d'un mateix, la qual sense elles no poden seguir.


Recordo que ja de ben petit, a parbulari, una o dues hores a la setmana anàvem a la sala d'ordinadors de l'escola i jugàvem a jocs en anglès o tan sols a jocs d'entreteniment.


Més endavant, a primària ja ens van començar a ensenyar a fer servir el Word per fer alguna petita redacció i li podíem posar "imagenrs prediseñadas" i jo em pasava hores buscant quina imatge era la més adequada i després ho guardava tot en aquells disquets de 3 i mig que moltíssimes vegades fallaven i agafàvem unes enrabiades que ningú era capaç de controlar-nos.


Cap al primer cicle de la ESO ja vam utilitzar el Exel per fer els horaris de classe i poqueta cosas més. També vem fer servir el Power Point per fer alguna presentació amb so i imatges en movimenti, aquí per sort ja existien els famosos USB, això si que va ser el gran invent fins al moment. A més a més, a l'escola on jo vaig estudiar la ESO vaig tenir la gran oportunitat de treurem un titol d'informàtic; eren 7 mòduls sobre difents programes del Office i algun d'internet. Si els aprovaves tots 7 et donàven el títol ECDL, encara que jo mai em va agradar gaire tot això de la informàtica i nomén en vaig aprovar 5 i em vaig endur el títol STAR encara que pocs conaixements em queden ja d'aquells dies.
Recordo, també, que a 4rt d'ESO a l'assignatura de plàstica vem treballar també el PhotoShop i el Pinacle.


Per últim, al batxillerat tot es va basar en tot el que s'havia aprés fins llavors, tot i que vem apendre a fer servir el Dreamweaver em sembla recordar i Macromedia.


Bé... jo sóc encara bastant antic pel que fa a totes aquestes noves tecnologies, encara que penso que em quedaré més o menys on estic perquè mai li he parat gaire atenció a tot això.


Haig de dir, però, que per casa quan surten petits dubtes sobre l'orinador sóc sempre l'encarregat d'aclarir-los i sobretot amb els telèfons mòbils vaig tocant botons i sempre ho acabo arreclant tot jeje, no la veritat és que amb els telèfons mòbils i els mp3, mp4 en tinc bastant idea i m'hi sé moure més fàcilment. Però bé lo meu és la música, així que tot el que ronda per casa de noves tenologies acaba sent un reproductor de so.



Fins un alte companys i Xavi!!